No items found.

Waarom naamswijziging Restaurant Taste and Colours naar Restaurant Dirkjan Decock?

AUGUSTUS 2023 - 1 JAAR NA DE START VAN DE VERBOUWINGEN.

Na meer dan 40 jaar actief te zijn in het restaurantleven was het nog eens tijd voor verandering. Ik wilde de eetervaring en beleving van mijn gasten naar een hoger niveau tillen en ik besloot om, samen met Hilde, een ingrijpende verbouwing uit te voeren. Ik droomde ervan om het restaurant een nieuwe identiteit te geven die beter past bij de filosofie en de kookstijl. Na 2 jaar intense voorbereiding was het in augustus 2022 eindelijk zover. De sloophamer ging door het aanpalende pand en we maakten van 2 huizen 1.

De naamswijziging van Restaurant Taste and Colours naar Restaurant Dirkjan Decock was een beslissing die met veel zorg en overweging werd genomen, en het weerspiegelt de evolutie en groei van het restaurant onder mijn leiding.

Restaurant Taste and Colours was gewaardeerd en stond bekend om de diverse en verrassende menu's, waarbij verschillende smaken gecombineerd werden om een unieke eetervaring te creëren waar de kwaliteit van akker tot tafel met stip genoteerd staat. Door de jaren heen hadden we een loyaal klantenbestand opgebouwd en een reputatie verworven als gastronomische bestemming.

Echter, naarmate de tijd vorderde, voelde ik dat het restaurant meer dan alleen een verzameling van smaken en kleuren was. Het weerspiegelde mijn persoonlijkheid, mijn passie voor koken en mijn creatieve visie om om te gaan met ingrediënten.
Als chef ben ik nog meer gegroeid in mijn vak en mijn unieke kookstijl van puurheid en eenvoud, zoals de klanten het graag omschrijven, maakten mijn verhaal nog sterker.
Ik wilde het restaurant een persoonlijke touch geven, een naam die mijn eigen identiteit en toewijding aan de culinaire kunst weerspiegelde. De beslissing om het restaurant om te dopen tot 'Restaurant Dirkjan Decock' is een manier om mijn stempel te drukken op het culinaire en om mijn naam te verbinden aan de plek waar ik zo graag ben

De nieuwe naam belichaamt niet alleen mijn naam als chef, maar is ook een erfenis van voortdurende inzet voor excellentie in de keuken. Het is een eerbetoon aan mijn gezin, mijn mentors en iedereen die mij steunt op die culinaire reis. Bovendien wil ik met de naamswijziging ook een boodschap overbrengen aan mijn gasten. Ik wil hen uitnodigen om niet alleen te proeven, maar ook om de passie te ervaren van Hilde, de gastvrouw, die vrij recent nog een met grote onderscheiding de prestigieuze WSET Level 2 Wines sommelier opleiding afrondde.

Met Restaurant Dirkjan Decock, die nu mijn eigen naam draagt, hoop ik een blijvende indruk achter te laten op onze gasten en een plek te creëren waar mensen samenkomen om te genieten, te praten, te inspireren en vooral te proeven en onvergetelijke momenten te delen. De naamswijziging is een symbolische stap in de richting van een nieuw hoofdstuk voor het restaurant en mezelf, waarbij ik mijn passie, creativiteit en liefde voor koken volledig kan laten bloeien.

Warme groet,
Dirkjan

Reserveer nu

MEER Over Ons

Dirkjan Decock

Dirkjan is geen gewone chef. Met zijn expertise in private dining, een voorliefde voor kunst en een kritische zelfreflectie tast hij de grenzen van zijn keuken af. Om zijn gasten door een unieke culinaire ervaring te loodsen ontpopt hij zich tot vakman die alles wat hij serveert eigenhandig bereidt. Zo transformeert hij genereuze smaken naar creatieve gerechten met een boodschap. Daarom is het voor Dirkjan zo cruciaal om het verhaal achter zijn producten persoonlijk met zijn gasten te delen.

Contrastrijk portret van Chef Dirkjan Decock
Krachtig zwart-wit portret van gastvrouw en sommelier Hilde Reynaert

Hilde Reynaert

Door haar jarenlange ervaring weet Hilde als geen ander hoe ze gasten een thuisgevoel kan geven – een persoonlijke stijl die ze als gastvrouw doortrekt in de elegante aankleding van het restaurant, de uitgebalanceerde wijnkaart tot zelfs de sfeervolle playlist. Gepassioneerd door haar vak is ze gedreven om nieuwe paden te verkennen en zichzelf verder te ontplooien. Zo verdiept Hilde zich in de prestigieuze WSET-vervolgopleidingen om van de wijnkaart haar persoonlijk verhaal te maken.

Waarom naamswijziging Restaurant Taste and Colours naar Restaurant Dirkjan Decock?

No items found.

RESERVEER JE TAFEL

Door de signatuur van mijn gerechten kan ik geen aanpassingen doorvoeren in het menu. Bedankt alvast voor jullie begrip. We kunnen wel rekening houden met (levensbedreigende) allergieën. Bij twijfel, bel ons even op.

Vis op een bord met blauwe achtergrond

MET MEER DAN 6?

Een tafel reserveren voor meer dan 6 personen is om praktische redenen enkel mogelijk in de week en niet in het weekend. Groepsreservaties kunnen enkel telefonisch of per e-mail geboekt worden. Voor groepen vragen we een voorschot van 60 EUR per persoon.