No items found.

Taste and Colours wordt restaurant Dirkjan Decock

Waarom de naamswijziging?

Samen met gastvrouw en sommelier Hilde hebben we besloten afscheid te nemen van ons geliefde restaurant Taste and Colours te Kortrijk, dat jullie al die jaren hebben gekend. Met diepe dankbaarheid voor de ontelbare gasten die we mochten ontvangen en ons team van medewerkers, waaruit intense vriendschappen zijn ontstaan. We koesteren de mooie herinneringen aan Taste and Colours, waar we als duo in 2012 de uitdaging aangingen om ons eigen restaurant te starten. Het werd al snel bekroond met een score van 15/20 in de restaurantgids Gault&Millau en veroverde een plekje op de wereldranglijst van het internationale groenteplatform We’re Smart Green Guide, dankzij onze vernieuwende groentebereidingen. Met deze prachtige mijlpalen in gedachten zetten we nu vol vertrouwen een volgende stap.

Een nieuwe setting, dezelfde passie.

Met dezelfde energie en toewijding van de afgelopen jaren focus ik me nu op de uitbouw van Restaurant Dirkjan Decock. In hetzelfde pand creëren we een nieuwe setting, waarin mijn uitgebreide open keuken het kloppend hart is. Het restaurant draagt mijn naam omdat ik de vrijheid wil hebben om mijn buikgevoel te volgen. Ik wil ongedwongen en met open vizier koken, waarbij ik de producten zo puur mogelijk laat spreken in mijn huisgemaakte bereidingen. Door de uitbreiding zijn Hilde en ik ervan overtuigd dat jullie het restaurant op deze manier nog persoonlijker zullen ervaren.

Gastronomie en connecties

In wezen draait gastronomie om connecties. In mijn leven ben ik altijd op zoek naar ontmoetingen met gedreven, gepassioneerde mensen die authenticiteit, liefde voor het product, ambacht en vakmanschap in hun hart dragen. Restaurant Dirkjan Decock wil een platform zijn voor al diegenen die mij inspireren. Dit kunnen vrienden en kunstenaars zijn, maar ook de boeren, kwekers en telers die mijn keuken naar een hoger niveau tillen, de wijnbouwers die met hart en ziel hun wijngaarden verbouwen, of de vissers die bij 8 Beaufort een woelige zee trotseren. Met Restaurant Dirkjan Decock keer ik terug naar mijn roots, altijd verbonden met de natuur. Daarom biedt ons vernieuwde restaurant vanuit elke hoek een prachtig uitzicht op het ommuurde stadsterras en de achterliggende (kruiden)tuin.

Reserveer nu

MEER Over Ons

Dirkjan Decock

Dirkjan is geen gewone chef. Met zijn expertise in private dining, een voorliefde voor kunst en een kritische zelfreflectie tast hij de grenzen van zijn keuken af. Om zijn gasten door een unieke culinaire ervaring te loodsen ontpopt hij zich tot vakman die alles wat hij serveert eigenhandig bereidt. Zo transformeert hij genereuze smaken naar creatieve gerechten met een boodschap. Daarom is het voor Dirkjan zo cruciaal om het verhaal achter zijn producten persoonlijk met zijn gasten te delen.

Contrastrijk portret van Chef Dirkjan Decock
Krachtig zwart-wit portret van gastvrouw en sommelier Hilde Reynaert

Hilde Reynaert

Door haar jarenlange ervaring weet Hilde als geen ander hoe ze gasten een thuisgevoel kan geven – een persoonlijke stijl die ze als gastvrouw doortrekt in de elegante aankleding van het restaurant, de uitgebalanceerde wijnkaart tot zelfs de sfeervolle playlist. Gepassioneerd door haar vak is ze gedreven om nieuwe paden te verkennen en zichzelf verder te ontplooien. Zo verdiept Hilde zich in de prestigieuze WSET-vervolgopleidingen om van de wijnkaart haar persoonlijk verhaal te maken.

Taste and Colours wordt restaurant Dirkjan Decock

No items found.

RESERVEER JE TAFEL

Door de signatuur van mijn gerechten kan ik geen aanpassingen doorvoeren in het menu. Bedankt alvast voor jullie begrip. We kunnen wel rekening houden met (levensbedreigende) allergieën. Bij twijfel, bel ons even op.

Vis op een bord met blauwe achtergrond

MET MEER DAN 6?

Een tafel reserveren voor meer dan 6 personen is om praktische redenen enkel mogelijk in de week en niet in het weekend. Groepsreservaties kunnen enkel telefonisch of per e-mail geboekt worden. Voor groepen vragen we een voorschot van 60 EUR per persoon.