No items found.

Meet the winemaker - champagne diner 30 november 2023

Op donderdag 30 november organiseren we een champagne diner in aanwezigheid van Laure Nicaise van het champagnehuis Louis NIcaise uit Hautvillers.
Het wordt een bijzondere avond. Laure stelt 6 champagnes voor, chef Dirkjan bereidt een menu dat perfect aansluit bij de verschillende cuvées. Naast Laure is ook onze champagne leverancier, Bruno Somers van Les Bulles d' Anvers, aanwezig. Je kan die avond champagne kopen of bestellen, net op tijd voor de feestdagen!

Het huis Louis Nicaise in Hautvillers, de bakermat van de champagne, heeft een nieuwe parel aan het champagne-firmament: familiaal domein Champagne Louis Nicaise. Eeuwenoude tradities, in combinatie met een uitzonderlijke opleiding zorgen voor een champagne van uitzonderlijke kwaliteit waar de finesse van de parel de echte smaken van Hautvillers laat schitteren. Het is nu Laure Nicaise, de kleindochter van Louis, die samen met haar man Clément Préaux, de 4de generatie van dit domein verderzet vanaf 2012. Voor Clément, die de jaren ervoor leerjongen geweest is van (de grote) Anselme Selosse “The godfather van terroir-champagne”, is een ecologische wijnbouw en verfijnde vinificatie een normale zaak. Gereduceerde opbrengst om zo de smaak van de druif te verhogen, langere rijpingstijden ‘sur lies’ om de echte smaken van deze terroir naar boven te halen.  Dit is het leitmotiv van Clément en Laure, en dat resulteert in puurheid en elegantie in het glas. Een uitmuntende terroir (alle 9ha aan wijngaarden,72 percelen, zijn gelegen in Hautvillers), een echt vakmanschap en een grenzeloos begrip van vinificatie maakt van dit domein een echte parel aan het champagne-firmament.

Datum en tijd

Donderdag 30 november om 19.30 uur

Menu

6 gerechten – 6 champagnes

Prijs

€ 150 p/p, inclusief water
Koffie/thee/bier/frisdrank niet inbegrepen.

Reserveer nu

MEER Over Ons

Dirkjan Decock

Dirkjan is geen gewone chef. Met zijn expertise in private dining, een voorliefde voor kunst en een kritische zelfreflectie tast hij de grenzen van zijn keuken af. Om zijn gasten door een unieke culinaire ervaring te loodsen ontpopt hij zich tot vakman die alles wat hij serveert eigenhandig bereidt. Zo transformeert hij genereuze smaken naar creatieve gerechten met een boodschap. Daarom is het voor Dirkjan zo cruciaal om het verhaal achter zijn producten persoonlijk met zijn gasten te delen.

Contrastrijk portret van Chef Dirkjan Decock
Krachtig zwart-wit portret van gastvrouw en sommelier Hilde Reynaert

Hilde Reynaert

Door haar jarenlange ervaring weet Hilde als geen ander hoe ze gasten een thuisgevoel kan geven – een persoonlijke stijl die ze als gastvrouw doortrekt in de elegante aankleding van het restaurant, de uitgebalanceerde wijnkaart tot zelfs de sfeervolle playlist. Gepassioneerd door haar vak is ze gedreven om nieuwe paden te verkennen en zichzelf verder te ontplooien. Zo verdiept Hilde zich in de prestigieuze WSET-vervolgopleidingen om van de wijnkaart haar persoonlijk verhaal te maken.

Meet the winemaker - champagne diner 30 november 2023

No items found.

RESERVEER JE TAFEL

Door de signatuur van mijn gerechten kan ik geen aanpassingen doorvoeren in het menu. Bedankt alvast voor jullie begrip. We kunnen wel rekening houden met (levensbedreigende) allergieën. Bij twijfel, bel ons even op.

Vis op een bord met blauwe achtergrond

MET MEER DAN 6?

Een tafel reserveren voor meer dan 6 personen is om praktische redenen enkel mogelijk in de week en niet in het weekend. Groepsreservaties kunnen enkel telefonisch of per e-mail geboekt worden. Voor groepen vragen we een voorschot van 60 EUR per persoon.