No items found.

Een culinaire tussenstop in België , richting het zuiden van Frankrijk: Kortrijk en Restaurant Dirkjan Decock

Wanneer je onderweg bent van Nederland naar het zuiden van Frankrijk, is Kortrijk een perfecte plek voor een culinaire tussenstop. Deze charmante Belgische stad, gelegen op korte afstand van de Franse grens, biedt een scala aan culinaire hoogtepunten die je smaakpapillen zullen verwennen. Een must-visit bestemming tijdens je tussenstop is Restaurant Dirkjan Decock.

(Foto door Jean-Philippe Delberghe)

Een bezoek aan Restaurant Dirkjan Decock mag niet ontbreken. Dit gastronomische juweeltje is gevestigd in een prachtig historisch pand en staat bekend om zijn verfijnde en creatieve gerechten. Chef Dirkjan Decock, een gepassioneerde en getalenteerde chef-kok, weet de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten te combineren tot een buitengewone culinaire ervaring.
Geen keuzestress hier, de chef serveert 1 vaste menu (een mooi mix van groenten, vis/zeevruchten en vlees), samengesteld met oog voor detail en innovatie. Elk gerecht is een kunstwerk op zich, waarbij klassieke technieken worden gecombineerd met gedurfde smaakcombinaties. De liefde en toewijding die in de bereiding worden gestoken, zijn duidelijk te proeven bij elke hap.

Reserveer nu

MEER Over Ons

Dirkjan Decock

Dirkjan is geen gewone chef. Met zijn expertise in private dining, een voorliefde voor kunst en een kritische zelfreflectie tast hij de grenzen van zijn keuken af. Om zijn gasten door een unieke culinaire ervaring te loodsen ontpopt hij zich tot vakman die alles wat hij serveert eigenhandig bereidt. Zo transformeert hij genereuze smaken naar creatieve gerechten met een boodschap. Daarom is het voor Dirkjan zo cruciaal om het verhaal achter zijn producten persoonlijk met zijn gasten te delen.

Contrastrijk portret van Chef Dirkjan Decock
Krachtig zwart-wit portret van gastvrouw en sommelier Hilde Reynaert

Hilde Reynaert

Door haar jarenlange ervaring weet Hilde als geen ander hoe ze gasten een thuisgevoel kan geven – een persoonlijke stijl die ze als gastvrouw doortrekt in de elegante aankleding van het restaurant, de uitgebalanceerde wijnkaart tot zelfs de sfeervolle playlist. Gepassioneerd door haar vak is ze gedreven om nieuwe paden te verkennen en zichzelf verder te ontplooien. Zo verdiept Hilde zich in de prestigieuze WSET-vervolgopleidingen om van de wijnkaart haar persoonlijk verhaal te maken.

Een culinaire tussenstop in België , richting het zuiden van Frankrijk: Kortrijk en Restaurant Dirkjan Decock

No items found.

RESERVEER JE TAFEL

Door de signatuur van mijn gerechten kan ik geen aanpassingen doorvoeren in het menu. Bedankt alvast voor jullie begrip. We kunnen wel rekening houden met (levensbedreigende) allergieën. Bij twijfel, bel ons even op.

Vis op een bord met blauwe achtergrond

MET MEER DAN 6?

Een tafel reserveren voor meer dan 6 personen is om praktische redenen enkel mogelijk in de week en niet in het weekend. Groepsreservaties kunnen enkel telefonisch of per e-mail geboekt worden. Voor groepen vragen we een voorschot van 60 EUR per persoon.