iedere dag vers gebakken desembrood bij restaurant Dirkjan Decock
Intro
In Kortrijk is er een plek waar desembrood de hoofdrol speelt: Restaurant Dirkjan Decock. Dit is dé plek voor broodliefhebbers die op zoek zijn naar een ambachtelijke smaakexplosie.
foto's Heikki Vedurme
De ambachtelijke bereiding
Bij Restaurant Dirkjan Decock wordt desembrood met veel liefde en vakmanschap bereid. Het proces begint met het maken en onderhouden van een natuurlijke zuurdesemstarter op basis van fruitgist. Deze starter wordt zorgvuldig gevoed en gekoesterd, waardoor het brood zijn karakteristieke smaak en textuur krijgt. Het deeg wordt langzaam gefermenteerd, waardoor de natuurlijke gist zijn werk kan doen en het brood zijn luchtige structuur ontwikkelt. Het resultaat is een heerlijk desembrood met een volle smaak en een knapperige korst.
De variëteit aan smaken
Bij Restaurant Dirkjan Decock kun je genieten van een scala aan desembroodvariëteiten. Van klassieke tarwe- en rogge-desembroden tot meer gedurfde combinaties met zaden, focaccia, .. Elke snee desembrood is een meesterwerk op zich, met zijn eigen unieke smaakprofiel. Het brood wordt vers gebakken en geserveerd met heerlijke boter bestrooid met Ijslands zout met zeewier, waardoor elke hap een waar genot is.
Conclusie
Als je wilt genieten van ambachtelijk desembrood in een gezellige sfeer, dan is Restaurant Dirkjan Decock dé plek voor jou. Ga op een culinair avontuur en laat je smaakpapillen verwennen. Bezoek dit restaurant en ontdek waarom desembrood hier tot een kunstvorm is verheven. Een smaakexplosie wacht op je!





MEER Over Ons
Dirkjan Decock
Dirkjan is geen gewone chef. Met zijn expertise in private dining, een voorliefde voor kunst en een kritische zelfreflectie tast hij de grenzen van zijn keuken af. Om zijn gasten door een unieke culinaire ervaring te loodsen ontpopt hij zich tot vakman die alles wat hij serveert eigenhandig bereidt. Zo transformeert hij genereuze smaken naar creatieve gerechten met een boodschap. Daarom is het voor Dirkjan zo cruciaal om het verhaal achter zijn producten persoonlijk met zijn gasten te delen.


Hilde Reynaert
Door haar jarenlange ervaring weet Hilde als geen ander hoe ze gasten een thuisgevoel kan geven – een persoonlijke stijl die ze als gastvrouw doortrekt in de elegante aankleding van het restaurant, de uitgebalanceerde wijnkaart tot zelfs de sfeervolle playlist. Gepassioneerd door haar vak is ze gedreven om nieuwe paden te verkennen en zichzelf verder te ontplooien. Zo verdiept Hilde zich in de prestigieuze WSET-vervolgopleidingen om van de wijnkaart haar persoonlijk verhaal te maken.
iedere dag vers gebakken desembrood bij restaurant Dirkjan Decock
RESERVEER JE TAFEL
Door de signatuur van mijn gerechten kan ik geen aanpassingen doorvoeren in het menu. Bedankt alvast voor jullie begrip. We kunnen wel rekening houden met (levensbedreigende) allergieën. Bij twijfel, bel ons even op.

MET MEER DAN 6?
Een tafel reserveren voor meer dan 6 personen is om praktische redenen enkel mogelijk in de week en niet in het weekend. Groepsreservaties kunnen enkel telefonisch of per e-mail geboekt worden. Voor groepen vragen we een voorschot van 60 EUR per persoon.