No items found.

De favoriete eetadressen van chef Dirkjan Decock (Kortrijk) uit De Morgen

In het vernieuwde Kortrijkse Restaurant Dirkjan Decock draait alles om culinaire inspiratie, sfeer en intimiteit. Zonder overdaad, maar met een focus op pure smaken, persoonlijk toegelicht door chef Dirkjan en sommelier Hilde.

Groeningelaan 22, Kortrijk.

Uit De Morgen, door Femke Vandevelde - Foto Jules August

ITALIAANSE FAMILIECHARME: DARIA

“Daria in Monticchiello, Toscane is een absolute coup de coeur sinds de eerste ontmoeting met de gelijknamige vrouw des huizes. Ze ging er in haar smakelijkste Italiaans meteen prat op dat alles in huis vers bereid is. Sinds haar overlijden zetten haar kinderen het restaurant verder. Ik hou van de open sfeer waarbij iedereen zomaar binnenstapt voor een heerlijke, snel geserveerde pasta. Van die spontaniteit krijg ik nooit genoeg.”

Via S. Luigi, 3, Monticchiello. ristorantedaria.it

VLAAMSE EETKROEG: VESPER

“Op een vrije dag kuier ik dolgraag door mijn eigen stad en dan gebeurt het wel eens dat ik een korte stop bij Vesper inlas. Uitbater Tim Poppe voelt het concept van een gastrobar perfect aan. Niet alleen de sfeer is hier uitzonderlijk, het interieur en de bediening zijn dat ook. Lunchen doe ik hier graag met een lasagne of tartaar, vergezeld door broodfrietjes, die ikzelf liever soldaatjes noem.” (lacht)

Voorstraat 34, Kortrijk. vesperkortrijk.be

OP SMAAKAVONTUUR: BOROUGH MARKET

“Ik kan geen markt passeren zonder mezelf compleet te verliezen. Op Borough Market in Londen ga ik steevast af op de heerlijk prikkelende geuren. Kaaswinkel Neals Yard is een vaste stop voor de stilton en gerijpte kazen. Ook bij de buren van Elliot’s vond ik al eens inspiratie voor een gerecht. Mijn versie van hun zoetzure kippenhartjes met dragon werd spijtig genoeg niet door elke gast geapprecieerd. Maar voor mij was dit het experiment helemaal waard.”

8 Southwark St, London SE1 1TL. elliots.london, nealsyarddairy.co.uk

Reserveer nu

MEER Over Ons

Dirkjan Decock

Dirkjan is geen gewone chef. Met zijn expertise in private dining, een voorliefde voor kunst en een kritische zelfreflectie tast hij de grenzen van zijn keuken af. Om zijn gasten door een unieke culinaire ervaring te loodsen ontpopt hij zich tot vakman die alles wat hij serveert eigenhandig bereidt. Zo transformeert hij genereuze smaken naar creatieve gerechten met een boodschap. Daarom is het voor Dirkjan zo cruciaal om het verhaal achter zijn producten persoonlijk met zijn gasten te delen.

Contrastrijk portret van Chef Dirkjan Decock
Krachtig zwart-wit portret van gastvrouw en sommelier Hilde Reynaert

Hilde Reynaert

Door haar jarenlange ervaring weet Hilde als geen ander hoe ze gasten een thuisgevoel kan geven – een persoonlijke stijl die ze als gastvrouw doortrekt in de elegante aankleding van het restaurant, de uitgebalanceerde wijnkaart tot zelfs de sfeervolle playlist. Gepassioneerd door haar vak is ze gedreven om nieuwe paden te verkennen en zichzelf verder te ontplooien. Zo verdiept Hilde zich in de prestigieuze WSET-vervolgopleidingen om van de wijnkaart haar persoonlijk verhaal te maken.

De favoriete eetadressen van chef Dirkjan Decock (Kortrijk) uit De Morgen

No items found.

RESERVEER JE TAFEL

Door de signatuur van mijn gerechten kan ik geen aanpassingen doorvoeren in het menu. Bedankt alvast voor jullie begrip. We kunnen wel rekening houden met (levensbedreigende) allergieën. Bij twijfel, bel ons even op.

Vis op een bord met blauwe achtergrond

MET MEER DAN 6?

Een tafel reserveren voor meer dan 6 personen is om praktische redenen enkel mogelijk in de week en niet in het weekend. Groepsreservaties kunnen enkel telefonisch of per e-mail geboekt worden. Voor groepen vragen we een voorschot van 60 EUR per persoon.